Algemeen

Wat is PlattelandsPret?

In ons vaak drukke bestaan gaan mensen meer en meer op zoek naar de rust van het platteland. Toch leeft bij sommigen nog steeds het idee dat in een boerengat weinig te beleven valt. Niets is minder waar! En dat is waar PlattelandsPret voor staat : via reportages maken we mensen bewust dat het prettig is op het platteland en dat er heel wat te leren en te beleven valt. Deze reportages worden uitgezonden op de regionale zenders AVS en TV Oost. Daarnaast nemen we in de website ook filmpjes op die eerder zijn gemaakt.

Wie is de doelgroep?

De doelgroep van PlattelandsPret is iedereen die het platteland wil ontdekken aan de hand van een uitstap, activiteit, bezoek,… Kortom: iedereen die geïnteresseerd is in wat leeft op het platteland. Er bestaat al een ruim aanbod aan plattelandsactiviteiten, maar toch raakt die informatie niet altijd tot bij de eindverbruiker. Ook heeft die vaak geen zicht op wat met de provinciale budgetten en projecten verwezenlijkt wordt naar landbouw en platteland. PlattelandsPret kan deze informatie doorgeven via de regionale zenders. Zo blijven de Provincie en Leader geen namen zonder gekende inhoud.

Wie zijn de partners?

Dit project heeft als inhoudelijke/uitvoerende partners :

- Leader Meetjesland, Leie en Schelde, Leader Vlaamse Ardennen en Provinciale Landbouwkamer voor Oost-Vlaanderen. Zij zijn de financierders van het project en zorgen ook  voor het aanreiken van de onderwerpen. De helft van de afleveringen wordt aan provinciale initiatieven besteed, een vierde van de afleveringen aan initiatieven binnen het Leader-gebied Meetjesland, Leie en Schelde en een vierde aan initiatieven binnen het Leader-gebied Vlaamse Ardennen.

- AVS en TV Oost : de twee Oost-Vlaamse regionale televisiezenders staan in voor opname, montage en uitzending van de 2 wekelijkse afleveringen van PlattelandsPret.